Sık Sorulan Sorular

NEDEN TURİZM ve OTELCİLİK OKUMALIYIM?

Son 15 yılda turizm potansiyeli açısından ülkemiz yükselen bir trend izlemektedir. Başta Antalya , ikinci sırada da İstanbul olmak üzere gelen turist sayısı 40 Milyon’ a yaklaşmakta, bu artışın da milli gelire katkısı  30 Milyar $’a ulaşmaktadır.

Turist sayısının artışıyla beraber başta İstanbul, Antalya, Bodrum ve Çeşme gibi turistik bölgelerimize  yatırımcılar  tarafından birçok yatırım yapılmaktadır.

Her geçen gün artan otel ve işletme sayısı itibariyle önümüzdeki yıllarda gerekli olacak en büyük ihtiyaç KALİFİYE personel ihtiyacı olacaktır. Geleceğin meslekleri arasında sayılan Turizm İşletmeciliğini öğrencilerimizin lise itibari ile okumaya başlaması, deneyim edinme ve yükselme şanslarını arttıracaktır.

YABANCI DİLİME GÜVENMİYORUM, YİNE DE OKULUNUZA GELEBİLİR MİYİM?

Okulumuzda 9. Sınıfa başlamadan önce yapacağımız seviye tespit sınavına göre sınıflarımızı belirlemekteyiz. Tek kelime İngilizce bilmiyor olsanız bile en temelden başlayıp size okuma, yazma ve konuşmayı öğretiyoruz. Etüdler ile de eksiklerinizi tamamlayıp, bilgilerinizi pekiştiriyoruz.

TURİZM OKUMAK İSTİYORUM AMA HANGİ ALANI SEÇMEM GEREKTİĞİBİ BİLMİYORUM, NE YAPMAM GEREKİR?

9. Sınıf boyunca meslek ve dalları ile ilgili sizi bilgilendirmekteyiz. Bu doğrultuda seçimlerinizi yapabilmektesiniz. 10. Sınıfın ilk dönemi sona erene kadar da alan değişimi yapma şansına sahipsiniz.

STAJ DÖNEMİ İLE İLGİLİ BİLGİ VEREBİLİR MİSİNİZ?

En iyi otellere, acentalara veya restoranlara  kabul edilebilmeniz için size gerekli donanımı okulda vermekteyiz. Bu sebeple öğrencilerimiz için staj dönemi çok keyifli geçmektedir.

Staj dönemi 10. ve 11. Sınıflarda yıllık çalışma takviminde belirlenecek tarihlere göre Mayıs ayı ile Eylül ayı sonuna kadar staj yapılmaktadır. Staj boyunca haftanın 1 günü haftalık izin ve ayrıca 20 günlük yıllık izin kullanma hakkınız olacak.  Ay sonunda işletme tarafından stajyer maaşı verilecektir. Staj dönemi içinde  de okulunuz tarafından rehberlik ve takip amaçlı teftiş edileceksiniz.

GELECEKTE HANGİ MESLEKLERİ YAPABİLİRİM?

Otel Yönetimi, Seyahat Acentacılığı, Rehberlik, Aşçılık, Yiyecek İçecek İşletmeciliği, Restoran Yönetimi, Satış Pazarlama, Hosteslik, Animatörlük, Ulaşım Sektörü gibi alanlarda kendinizi geliştirebilirsiniz.

ÜNİVERSİTEYE SINAVSIZ GEÇİŞ NE ŞEKİLDE OLMAKTA?

4 yıl boyunca okulumuzda alacağınız not ortalaması ile 2 yıllık turizm ile ilgili Meslek Yüksek Okulları’na geçiş yapma şansınız var.

4 yıllık üniversite için de LYS / LGS sınavına girip gerekli puanı almanız durumunda yerleşebilmektesiniz.

4702 sayılı Kanun’un 2. maddesi ile değiştirilen 2547 sayılı Kanun’un 45. maddesi, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin istedikleri takdirde bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya buna yakın programların uygulandığı, öncelikle kendi Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi (METEB) içindeki, daha sonra da bölgesi dışındaki meslek yüksekokulu ve açık öğretim ön lisans programlarına sınavsız olarak yerleştirilebileceği hükmünü getirmiştir. Bu yasa maddesiyle öğrenciler kendi alanlarındaki önlisans (2 yıllık) programlarına sınavsız olarak yerleştirilmektedir.

NEDEN TUREM’İ SEÇMELİYİM?

Yoğunlaştırılmış bir İngilizce eğitimi alıp dilinizi geliştirmek için

2. yabancı dil öğrenmek ve kullanmak için

Genel kültürünüzü  genişletmek ve yabancı kültürleri tanımak için